0766443762 / 0747288131 office@wtta.ro

Vacante altfel

Bine ati venit la bord! Aceasta este casa dumneavoastra de vacanta, sunteti propriul capitan de nava si propriul creator al vacantei de vis pe raurile batranului continent. Si nu uitati, daca natatia este implicit inclusa, aveti la dispozitie circuite pentru iubitorii de istorie, pentru cei care iubesc natura, dar si pentru pasionatii de gastronomie si oenologie.

Daca in anii 2000 turismul all inclusive era la moda, in timp ce vacantele de aventura se adresau strict persoanelor mai putin pretentioase, dispuse sa se lipseasca de confortul de 5 stele ca sa se bucure de peisaje exclusiviste, anul 2016 aduce in prim plan turismul cultural, dar nu lipsit de confort. Si nu oricum, ci… la bordul unei ambarcatiuni. LOCABOAT este un concept de vacanta tip croaziera in care fiecare zi aduce turistilor peisaje noi, greu accesibile pe uscat sau prin modalitatile obisnuite. Si, mai mult, oferta este complexa. Burgundia, Valea Loarei, vestitul Sud-Vest al Frantei, Muritz sau Brandenburg in Germania, Laguna Venetiei, Nordul si Sudul Olandei, Amsterdam, Irlanda sau lacurile mazuriene din Polonia sunt doar cateva dintre destinatiile accesibile prin LOCABOAT.

O idee nascuta in Hexagon

Ideea unei astfel de vacante le-a venit celor de la LOCABOAT Holidays, in 1977. Si au creat ambarcatiunile Penichettes. Concepute special pentru turismul pe rauri, acestea au devenit o referinta atat din punctul de vedere al designului, cat si al inovatiilor tehnice inglobate, remarcandu-se prin faptul ca dispun de facilitate si confortul necesar unei vacante ideale pentru intreaga familie. Foarte important este faptul ca ambarcatiunile nu necesita licenta de capitan/skipper, asa cum este necesar pentru o vacanta  pe un yacht in Grecia, de exemplu. Intrucat navigatia se desfasoara pe rauri si lacuri, instructajul inijial de la bazele de croaziera de unde se porneste si respectarea regulilor simple de navigatie pe rauri, canale sau lacuri sunt indeajuns sa fii capitanul vacantei.

Actualmente compania detine 380 de astfel de ambarcajiuni. Compania a introdus de curand in flota prestigioasele vase Linssen, care cu siguranta fac diferenta intre o croaziera confortabila si una luxoasa, dar la indemana. De diverse dimensiuni, ambarcatiunile pot acomoda cupluri, familii cu copii sau grupuri de pana la 12 persoane si dispun de toate facilitatile necesare unei vacante reusite – bucatarie full utilata cu aragaz, cuptor, chiuveta, bai cu dus, dormitoare, spatii dedicate activitatilor de rutina. Toate aceste spatii functionale sunt dotate si echipate cu cele necesare (asternuturi, prosoape, vesela, etc) si dispun de incalzire si electricitate.

Sunt 24 de baze de unde se preiau ambarcatiunile, in Franta, Olanda, Germania, Irlanda, Italia si Polonia. La preluarea acestora, ambasadorii LOCABOAT furnizeaza trainingul necesar si consultanta atat in ce priveste aspectele tehnice, cat si legat de traseul turistic pe care il alegeti. Pe tot parcursul croazierei, acestia pot fi contactati in aceste privinte. Veti primi recomandari pentru circuit, ghidaj pentru accesul la diverse evenimente sau satuce pitoresti ascunse, locuri incarcate de istorie si cultura, recomandari gastronomice si multe alte detalii care fac vacanja memorabila.

Costuri reduse

Costurile unei astfel de vacante depind de durata acesteia, tara si desigur, ambarcatiunea aleasa. De exemplu, inchirierea unei barci pentru 6 persoane in Italia, Franta sau Olanda costa intre 910€ si 2500€ pe saptamana, in functie si de perioada aleasa.

O vacanta de o saptamana in Germania sau Polonia pentru 12 persoane pe o ambarcatiune potrivita grupului poate costa intre 3000€ si 4500€, in functie de perioada. Compania pune la dispozitie toate informatiile in ce priveste consumul fiecarei ambarcatiuni si ofera servicii suplimentare contra-cost pentru curatenie, biciclete, facilitate pentru animale de companie, transfer de/la aeroport. De asemenea, se percepe un depozit de asigurare, care porneste de la 1500€ si poate ajunge pana la 2000€ si mai mult, in cazurile in care ambarcatiunea este avariata.

In functie de interesele pe care le aveti, puteti alege intre vacante in care sa vizitati obiective istorice, va puteti bucura de locuri care abunda in oportunitati de relaxare, inot sau regiuni vestite pentru mancare si degustari vin, sau pur si simplu un city break. Asadar, daca va doriti sa vedeti castelele, satele medievale, situri istorice sau sa va bucurati de excursii cu bicicleta prin viile vestite ale Frantei, sa inotati in lacurile Mazuriene sau sa vizitati Amsterdamul, Toulouse, Berlinul sau Venetia, puteti alege sa fiti capitanul propriei croaziere si sa apelati la Wheel Travel & Tour Agency pentru oferta completa.

EXEMPLE PREJURI INCEPUTUL LUNII IUNIE         

Penichettes Clasique (3-7 persoane): 1540-1750 euro/saptamana Penichettes  Aft-Decl (4-12 persoane): 2128-2828 euro/saptamana Penichettes Flying Bridge (3-12 persoane): 2.233-3.920 euro/saptamana Europa (3-6 persoane): 2.674-3.731 euro/saptamana

Exista insa preturi speciale pentru cupluri, familii cu copii si discounturi early-booking.

SUPLIMENTE

–              inchiriere biciclete: 20 euro (copii)/40 euro (adulti)

–              calatorie cu animal de companie: 35 euro

–              parcare pazita pentru marina: 35-49 euro

Obiectiv: Berlin

Fara indoiala, daca vorbim despre Germania, una dintre cele mai interesante variante este cea din zona Berlinului. O destinatie catre care, spre exemplu, in luna iunie, puteti gasi un bilet de avion dus-intors, fara taxe, la preturi un pic sub 100 de euro. Ajunsi acolo, ramane sa decideti de unde doriti sa ridicati ambarcatiunea, existand trei locatii. Untergohren este cea mai indepartata (150/ 198 km, in functie de aeroport), apoi urmeaza Furstenberg (75/ 110 km) si, in fine, Ketzin (45 km). Noi am ales sa va recomandam doua variante.

Muritz si Meclenburg

PLECARE: UNTERGOHREN

Este o zona in care puteti imbina, deopotriva, placerea de a descoperi minunile naturii si parfumul de istorie oferit de cetatile medievale. Ar trebui sa nu ratati Lacul Fleesersee, despre care se spune ca este intruna dintre cele mai frumoase zone ale Germaniei, apoi Lacul Muritz, casa cormoranilor, a cocorilor si chiar a vulturilor. Veti putea face fotografii din turnul gotic din Robel, ori sa va bucurati de privilestea oferita de fortificatiile din Plau, care dateaza din secolul XV. lar apoi va puteti continua periplul prin istoria medievala a Germaniei la Parchim, Lubz, Grabow, Plate sau Schwerin, ultima localitate fiind celebra pentru castelul sau in stil rococo.

Brandenburg si Berlin

PLECARE: KETZlN

Inainte de a va indrepta spre Berlin, nu trebuie sa ratati Postdamul. Este aproape, accesibil, si reprezinta o pagina din istoria omenirii. Apoi, cu, siguranta, va veti continua drumul spre tinta voastra si va veti delecta cu numeroase opriri. Merita sa va bucurati de nenumaratele lacuri din padurea seculara, ori de aerul modern si luxos pe care il ofera vilele opulente din zona rezidentiala. Puteti trece pe la Bad Saarow, acolo unde, se spune, va veti bucura de unele dintre cele mai bune specialitati culinare germane, iar apoi, pentru a va delecta cu frumusetile naturii, merita sa treceti pe la Havel sau Havelberg. Si, inainte de a va bucura deplin de Berlin, treceti neaparat si prin Brandenburg.

 

[wpdevart_like_box profile_id=”1765939800284194″ animation_efect=”shake” show_border=”show” border_color=”#fff” stream=”show” connections=”show” width=”150″ height=”100″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]